Help, ik ben gehackt!

Geen paniek, ALICE & BOB staat voor je klaar. Bel ons noodnummer en we komen zo snel mogelijk naar je toe. Eerst onderzoeken we of er inderdaad sprake is van een hack. Is dit het geval? Dan achterhalen we de bron en doen we er alles aan om het lek te dichten.

Na het dichten van het lek, zijn we nog niet klaar. We voeren namelijk ook beveiligingsmaatregelen door om problemen in de toekomst te voorkomen. Samen zorgen we ervoor dat dit de eerste én de laatste keer is dat je ons noodnummer moet bellen.

Ik ben gehackt

Hoe werkt het?

Bel ons noodnummer

We staan direct voor je klaar. Schets de situatie en wij vertellen je direct hoe we jou kunnen helpen. Wil je gebruik maken van onze dienstverlening? Dan komen we zo snel mogelijk naar je toe.

Het lek vinden

Je kunt gehackt worden via je mail, een virus en zelfs via je WiFi. We achterhalen eerst de oorzaak van het lek. Hierna kunnen we het probleem vanaf de bron aanpakken.

Het lek dichten

Hebben we de bron van het lek gevonden? Dan komen we direct in actie. We voeren de noodzakelijke maatregelen door om het lek te dichten en de schade te beperken.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven we je tips om jouw apparaten en accounts beter te beschermen. Zo zorgen we ervoor dat je ons noodnummer nooit meer hoeft te bellen.

Hi, wij zijn ALICE & BOB

En we zien dat hacking steeds vaker voorkomt. Het is geen ‘ver-van-je-bed-show’ meer, maar de dagelijkse realiteit waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. Het liefst voorkomen we dat je gehackt wordt. Daarom bieden we diverse preventiediensten aan. Helaas is het soms te laat. Ben jij gehackt? Dan staan wij ook voor je klaar.

ALICE & BOB is opgericht door een gecertificeerd ethical hacker. Deze cyber security expert kent de denk- en werkwijze van hackers. Hij gebruikt zijn kennis om de materiële, financiële en emotionele schade van een hack te beperken. ALICE & BOB biedt een helpende hand op het moment dat je deze nodig hebt.

Waarom ALICE & BOB?

  • Hulp van een gecertificeerd expert
  • Betrouwbaar en discreet
  • 24/7 bereikbaar
  • Effectief de schade beperken
  • Dienstverlening op maat

Veelgestelde vragen

Ik ben gehackt, wat nu?

Geen paniek. Wij beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om jou in deze complexe situatie te helpen. Dit doen we door te onderzoeken waar de hack vandaan komt en de gaten in jouw beveiliging te dichten. Ook voeren we gericht acties uit om verdere schade te voorkomen.

Wat kan ALICE & BOB doen bij een hack?

Ben je (mogelijk) gehackt? Dan kunnen wij je onder andere helpen door:

  • Te achterhalen of er inderdaad een hack is en zo ja, waar deze vandaan komt.
  • Het gat of de gaten direct te dichten, om eventuele nieuwe hacks te voorkomen.
  • Noodzakelijke acties uit te voeren om verdere schade te voorkomen. Denk hierbij aan het wijzigen van de wachtwoorden, het doorvoeren van extra (gelaagde) beveiligingsmaatregelen, het instellen van een password manager, het instellen van two factor authentication en ga zo maar door.

Daarnaast kunnen we je ondersteunen in het nemen van de gepaste vervolgstappen. We kunnen je bijvoorbeeld helpen om aangifte te doen bij de politie.

Meer weten over onze ondersteuning bij een hack? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kan ik zelf doen bij een hack?

Is het betreffende apparaat aangesloten op een WiFi-netwerk? Verbreek dan direct de verbinding. Via jouw WiFi-netwerk kan de hacker mogelijk andere apparaten hacken. Door de verbinding te verbreken, kun je dit voorkomen. Verder raden wij je aan om je wachtwoorden direct te wijzigen. Kies voor ieder account een uniek wachtwoord. Zo voorkom je dat hackers via het ene account in een ander account kunnen komen.

Wat zijn de kosten van eerste hulp bij hacking?

Voor deze dienstverlening betaal je ons uurtarief. Ons uurtarief bedraagt 90 euro*.

De totale kosten zijn afhankelijk van het aantal uren dat je afneemt bij ALICE & BOB. Voor we starten met onze dienstverlening, kunnen we een inschatting geven van het aantal uren dat onze cyber security expert nodig heeft om jou te helpen. Je kiest vervolgens zelf of je hiermee akkoord gaat. Het is mogelijk om vooraf een maximumprijs af te spreken. Wij zorgen ervoor dat we deze prijs niet overschrijden.

*Tussen 0:00 uur en 08:00 uur betaal je een nachttoeslag. Van vrijdag 18:00 uur tot maandag 08:00 uur betaal je een weekendtoeslag. De nacht- en weekendtoeslag bedragen 90 euro per uur.

Onze diensten

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom bieden we ook diverse preventiediensten aan: