Wat is er online over jou te vinden?

De gemiddelde persoon wordt aardig vertegenwoordigd op het internet. Niet alleen op social media, maar ook op vele andere websites is er (persoonlijke) informatie over jou te vinden. Ben je benieuwd wat anderen te zien krijgen als ze jou online opzoeken? Doe hier dan eens zelf onderzoek naar. Wij vertellen je graag hoe je dit doet.

Google jezelf eens

Wat doe je als je online iets wil vinden? Juist, dan ga je naar Google. Ook mensen die meer over jou te weten willen komen, gebruiken deze zoekmachine. Ben je benieuwd wat zij te zien krijgen als ze jouw naam intikken? Google dan regelmatig op je eigen naam. Klik alle websites op de eerste drie pagina’s aan om te zien wat er over jou te vinden is. Misschien sta je nog wel op de website van je oude werkgever. Wellicht staat er nog een oude blogpost online. Of misschien wordt je telefoonnummer ergens getoond.

Een Google Alert instellen

Wil je een seintje ontvangen als iemand online jouw naam, telefoonnummer, e-mailadres of bedrijfsnaam noemt? Stel dan een Google Alert in. Nu krijg je een mailtje van Google als jouw naam, telefoonnummer, e-mailadres of bedrijfsnaam ergens online verschijnt.

Ongewenste content verwijderen

Ben je een website tegengekomen waar je liever niet (meer) op wil staan? Benader de beheerder van deze website en dien een verzoek in om de content te verwijderen. Gaat het om content die je zelf hebt geplaatst, bijvoorbeeld op Facebook of Instagram? Dan kun je de content zelf verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om je social(s) af te schermen.

Google meer dan alleen je naam

Jouw online identiteit is niet alleen gelinkt aan je naam. Ook je telefoonnummer, e-mailadres en eventuele bedrijfsnaam spelen een grote rol. Google daarom niet alleen je voor- en achternaam, maar ook je telefoonnummer, e-mailadres, bedrijfsnaam en eventuele andere relevante gegevens. Wie weet wat je nu tegenkomt!

Check je socials

Wat kunnen mensen op jouw Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn zien als ze niet je vrienden, volgers of connecties zijn? Ook dat is interessant om eens te onderzoeken. Surf naar je accounts en log uit om te zien wat je nu nog kunt zien. Is jouw volledige profiel zichtbaar? Dan kan iedereen jouw volledige profiel zien. Ook mensen die je niet als vriend, volger of connectie hebt. Wil je dit niet? Pas dan de privacyinstellingen van je account aan.

Een uitgebreid rapport? Bel ALICE & BOB

Met bovenstaande tips krijg je een aardig beeld van jouw online aanwezigheid. Dit beeld is echter niet compleet. Wil je een uitgebreid rapport over jouw online identiteit? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag naar je toe voor een online check. Tijdens dit onderzoek brengen we jouw volledige online aanwezigheid in kaart. Meer weten of direct een intakegesprek inplannen? Bel ons direct.