Hi, wij zijn ALICE & BOB

En we vinden het belangrijk dat jij je veilig voelt. Offline én online. Daarom doen we er alles aan om jou en je gezin te beschermen tegen de (online) risico’s waar we vandaag de dag allemaal mee te maken hebben. ALICE & BOB is opgericht door Joris Willemsen en Eva Leenen.

Eva Leenen

  • Jouw contactpersoon bij ALICE & BOB
  • Project- en accountmanager
  • Gedreven en klantgericht

Eva is project- en accountmanager bij ALICE & BOB. Zij is jouw vaste contactpersoon als je met ALICE & BOB in zee gaat. Ze achterhaalt jouw wensen, behoeften en verwachtingen en zorgt ervoor dat deze altijd op één staan.

Eva heeft na haar studie ervaring opgedaan als project- en accountmanager. Ze doet er alles aan om jouw opdracht aan ALICE & BOB – klein of groot – tot een goed einde te brengen. Hierbij word je volledig ontzorgd.

ALICE & BOB

Joris Willemsen

  • Bestrijdt internetcriminaliteit
  • Gecertificeerd ethical hacker
  • Analytisch en onderzoekend

Joris is werkzaam als ethical hacker en cyber security expert bij een internationale techgigant. Bij ALICE & BOB vervult hij dezelfde rol. Hij kent de denk- en werkwijze van hackers en gebruikt zijn kennis om jou te beschermen.

Joris is in het bezit van drie certificaten: CEH (Certified Ethical Hacker), eCPPT (eLearnSecurity Certified Professional Penetration Tester) en OSCP (Offensive Security Certified Professional). Deze certificaten zijn hoog gewaardeerd in het vak.

Hè, maar wie zijn Alice en Bob dan?

alice en bob

De bedrijfsnaam ALICE & BOB is afgeleid van twee belangrijke personages in de cyber security wereld. Je raadt het al: Alice en Bob. Deze persona’s worden veelal gebruikt in casussen op het gebied van cryptografie en cyber security.

Je kunt Alice en Bob ook wel de Suske en Wiske van cyber security noemen. Omdat deze personages een grote rol spelen in dit vakgebied, vonden wij deze naam passend voor ons bedrijf. En zo werd ALICE & BOB geboren.

Kopje koffie?

Leuk! Een kennismaking is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Onze missie

Ons leven speelt zich steeds meer online af. Veel dingen zijn hierdoor gemakkelijker geworden. Helaas brengt ons online leven ook risico’s met zich mee. Velen voelen zich hierdoor onveilig. Wij willen hier verandering in brengen.

ALICE & BOB wil een online wereld creëren waar iedereen zich veilig voelt. Als professionele partner op het gebied van personal cyber security creëren we een veilige (online) omgeving voor jou en je gezin.

alice en bob cyber security Vught

Veelgestelde vragen

Wie checkt mijn apparaten als ik ALICE & BOB inhuur?

ALICE & BOB is opgericht door Joris Willemsen en Eva Leenen. Joris is werkzaam als ethical hacker en cyber security expert bij een internationale techgigant. Bij ALICE & BOB vervult hij dezelfde rol. Hij bekijkt jouw apparaten zoals een hacker dit doet. Zo is hij in staat jou het beste cyber security advies te geven.

Joris is in het bezit van diverse certificaten, namelijk het CEH- (Certified Ethical Hacker) en het eCPPT (eLearnSecurity Certified Professional Penetration Tester) certificaat. Momenteel staat hij op het punt zijn OSCP (Offensive Security Certified Professional) certificaat te behalen. Deze certificaten zijn hoog gewaardeerd in het cyber security vakgebied.

Wat is een ethical hacker?

Een ethical hacker of ethisch hacker is een professional die fouten en beveiligingsproblemen opspoort in systemen, applicaties, netwerken en servers. Het doel van een ethical hacker is de veiligheid van deze systemen, applicaties, netwerken en servers optimaliseren, om zo een eventuele hack te voorkomen.

Wat een ethical hacker uniek maakt, is het feit dat deze professional de denk- en werkwijze van hackers kent. Een ethical hacker gebruikt deze kennis om een veilige IT omgeving te creëren. Dit is het grote verschil tussen een ethical hacker en een ‘gewone’ hacker. Een ‘gewone’ hacker misbruikt zijn kennis voor zijn eigen gewin, een ethical hacker gebruikt zijn kennis om de wereld veiliger te maken.

Kan ik ALICE & BOB wel vertrouwen?

We begrijpen dat er gezond wantrouwen kan zijn bij het inhuren van ALICE & BOB. Het gaat immers om jouw persoonlijke veiligheid. ALICE & BOB geeft je de garantie dat we jouw apparaten, netwerken en persoonlijke gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan het optimaliseren van jouw veiligheid.

Ook goed om te weten: als gecertificeerd ethical hacker moet Joris zich aan strikte regels houden. Doet hij dit niet, dan raakt hij zijn certificaten kwijt. Je kunt er dus vanuit gaan dat Joris zich aan de regels binnen zijn vakgebied houdt. Ook is Joris in het bezit van een VOG.

Nog steeds twijfels? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over ALICE & BOB. Ook is het altijd mogelijk om een gratis en vrijblijvend intakegesprek te plannen met onze cyber security expert.

Kan ik ALICE & BOB inhuren om iemand te hacken?

Nee. Ons doel is het creëren van een veilige (online) omgeving voor iedereen. Dit doen we door jou, je familie en je vrienden te beschermen tegen virussen, malware en internetcriminelen. Het in opdracht uitvoeren van een hack gaat dan ook tegen onze principes in. Wil je je ex, schoonmoeder of baas hacken? Dan ben je bij ons niet aan het juiste adres. Wil je jezelf wapenen tegen internetcriminelen? Dan helpen we je graag!

Onze diensten

ALICE & BOB is jouw professionele partner op het gebied van personal cyber security. We bieden de volgende diensten aan: