Veilig internetten met beveiligde accounts

Je komt om in de wachtwoorden. Van mailadressen en social media accounts, maar ook van de vele webwinkels waar je regelmatig iets bestelt. Je moet tientallen wachtwoorden onthouden. Om dit gemakkelijker te maken, gebruik je op veel websites (vrijwel) hetzelfde wachtwoord.

Dit brengt risico’s met zich mee. Velen weten dit wel, maar hebben geen idee hoe ze hun accounts kunnen beveiligen zonder in al die wachtwoorden te verdrinken. Wij kunnen je hiermee helpen. Je investeert eenmalig in onze dienstverlening en hierna weet je het zeker: jij bent online hartstikke veilig.

Accountbeveiliging ALICE & BOB

Hoe werkt het?

Een gratis intake

Tijdens de intake brengen we jouw huidige situatie in kaart. Wat voor accounts heb je? En hoe sla je jouw wachtwoorden op? We geven direct aan hoe we jou kunnen helpen om je accounts beter te beveiligen.

Sterke wachtwoorden

Met sterke wachtwoorden is de kans op een hack beduidend kleiner. We hoeven je wachtwoorden niet te weten: deze mag je geheim houden. Wel vertellen we je graag wat sterke wachtwoorden zijn en waarom.

Wachtwoorden beheren

Hoe moet je al die wachtwoorden in godsnaam onthouden?! Simpel: met een wachtwoordmanager. Wij kunnen je hier alles over vertellen. Ook kunnen we je helpen een wachtwoordmanager te installeren en in te richten.

Extra beveiliging

Sommige accounts hebben wat extra beveiliging nodig. Denk aan Gmail, Facebook, Instagram en LinkedIn. We beveiligen deze accounts met two factor authentication, ook wel tweestapsverificatie genoemd.

Hi, wij zijn ALICE & BOB

En we vinden het belangrijk dat jij veilig kunt internetten. Ons leven speelt zich meer en meer online af. Mailen, liken en sharen: we doen het iedere dag. Dit online leven brengt veel voordelen met zich mee, maar helaas zijn er ook gevaren. Hacking is aan de orde van de dag. Ook mensen als jij en ik worden steeds vaker slachtoffer.

Wij willen je beschermen tegen de gevaren van het internet. Dit doen we onder andere door jouw accounts beter te beveiligen. Ons doel? Een online wereld creëren waar iedereen zich veilig voelt. Als professionele partner op het gebied van cyber security creëren we een veilige omgeving voor jou en je gezin.

Waarom ALICE & BOB?

  • Gegarandeerd veilige accounts
  • Gemakkelijk je wachtwoorden beheren
  • Betrouwbaar en discreet
  • Dienstverlening op maat
  • Advies van een gecertificeerd expert

Hoe veilig ben jij?

Wij zoeken het graag voor je uit. Ook geven we je praktische tips om jezelf beter te beschermen tegen de (online) veiligheidsrisico’s van nu.

Veelgestelde vragen

Wat houdt accountbeveiliging in?

Je hebt tientallen accounts. Denk hierbij aan mailadressen en social media accounts, maar ook aan de vele accounts die je bij webwinkels hebt. Al deze accounts worden beveiligd met een wachtwoord. Voor je het weet, heb je tientallen wachtwoorden. Om de boel overzichtelijk te houden, gebruiken veel mensen steeds hetzelfde wachtwoord. Of ze passen het wachtwoord steeds een heel klein beetje aan, bijvoorbeeld door een leesteken of een cijfer toe te voegen.

Dit brengt gevaren met zich mee. Want als een internetcrimineel één wachtwoord achterhaalt, kan hij zo in meerdere accounts komen. Ook als je ieder wachtwoord steeds een beetje aanpast. En helaas, hacking is vandaag aan de orde van de dag. Ook mensen als jij en ik worden op deze manier gehackt.

Door jouw accounts beter te beveiligen, kunnen we voorkomen dat je het slachtoffer wordt van hacking. We leggen je uit wat sterke wachtwoorden zijn en hoe je een sterk en uniek wachtwoord op ieder account in kan stellen, zonder dat je in al die wachtwoorden verdrinkt. Ook stellen we extra beveiliging in op de accounts die voor jou extra belangrijk zijn, zoals je mail, Facebook, Instagram en LinkedIn. Tot slot geven we je enkele algemene tips om je online beveiliging op te schroeven.

Welke accounts kan ALICE & BOB beveiligen?

Alle accounts waar je een wachtwoord voor moet instellen. Denk hierbij aan je mail, je Facebookaccount, je account op de website van de energieleverancier en je account bij je favoriete webwinkel.

Daarnaast kunnen we sommige accounts nog beter beveiligen door middel van two factor authentication. Dit moet dan wel ondersteund worden door de aanbieder van het betreffende account. Op Gmail, Facebook, LinkedIn en Instagram is two factor authentication bijvoorbeeld wel mogelijk, maar bij veel webwinkels niet. Gelukkig is het bij een webwinkel ook niet noodzakelijk om deze extra beveiliging in te stellen. Bij je mail, Facebook, LinkedIn en Instagram adviseren we dit wel.

Hoe gaat het in zijn werk?

We starten altijd met een intake. Een intake is altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens de intake brengen we jouw huidige situatie in kaart. Dit doen we door diverse vragen te stellen, bijvoorbeeld over de accounts die je gebruikt, de wijze waarop je jouw wachtwoorden opslaat en het hergebruiken van wachtwoorden.

Tijdens de intake brengen we ook jouw wensen en verwachtingen in kaart. Hoe wil jij je accounts beveiligen? Waar maak je je zorgen over? En hoe zou ALICE & BOB jou kunnen helpen? De laatste vraag kunnen we tijdens de intake direct beantwoorden. Op basis van jouw persoonlijke situatie geven we je advies om je accounts beter te beveiligen.

Wil je jouw accounts inderdaad laten beveiligen door ALICE & BOB? Dan sturen we je na de intake een offerte. Je kiest zelf welke diensten je uiteindelijk van ALICE & BOB wil afnemen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van onze dienstverlening zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je bij ALICE & BOB wil afnemen. Wij bieden dienstverlening op maat aan. Daarom hebben onze diensten geen vaste prijzen, maar is er altijd sprake van maatwerk.

Voor je met ALICE & BOB in zee gaat, ontvang je een offerte. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent. We maken een offerte altijd op basis van ons uurtarief. Dit tarief bedraagt 90 euro. Op de offerte kun je duidelijk zien welke diensten we aanbieden, hoeveel minuten of uren we hiervoor rekenen en welke kosten hierbij horen. Je kiest zelf welke diensten je af wil nemen.

Wat is een wachtwoordmanager?

Het is belangrijk om ieder account een sterk wachtwoord te geven. Daarnaast is het uit den boze om wachtwoorden te hergebruiken, ook niet als je hier een kleine wijziging in aanbrengt door bijvoorbeeld een cijfer of leesteken toe te voegen. Ieder account heeft een volledig uniek wachtwoord nodig.

Als je ieder account een uniek wachtwoord geeft, heb je al snel tientallen wachtwoorden om te onthouden. Dit is vrijwel onmogelijk. Gelukkig is hier iets handigs voor bedacht: de wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager wordt ook wel een passwordmanager genoemd. Dit is een tool die je helpt om al je wachtwoorden te onthouden en te beheren.

Een wachtwoordmanager is een soort kluis. Hier sla je al je wachtwoorden in op. Heb je een wachtwoord nodig? Dan open je gewoon je kluis en haal je het juiste wachtwoord op. Sterker nog, vaak gaat dit automatisch. Je gaat bijvoorbeeld naar Bol.com, je wachtwoordmanager herkent de website en vult direct de juiste gegevens voor je in. En maak je een nieuw account aan? Dan vraagt de wachtwoordmanager je direct of je dit account ook in de kluis op wil slaan. Hierna heb je de accountgegevens altijd bij de hand.

Je kunt een wachtwoordmanager gebruiken op al je apparaten. Op je telefoon of tablet gebruik je bijvoorbeeld een app. Op je laptop of computer installeer je een speciale browserextensie. Vervolgens werkt alles automatisch.

ALICE & BOB kan je helpen om jouw wachtwoordmanager in te stellen. Ook kunnen we je uitleggen hoe de tool precies werkt. Na onze uitleg is het gebruik van de wachtwoordmanager een eitje!

Welke wachtwoordmanager adviseert ALICE & BOB?

Wij maken zelf gebruik van LastPass. Deze wachtwoordmanager is uiterst veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Ook fijn: LastPass is geheel gratis. Je kunt er wachtwoorden in opslaan, maar ook notities, adressen en zelfs betaalrekeningen. Wij zijn erg te spreken over deze wachtwoordmanager en vertellen je hier graag meer over. Wil je meer informatie over LastPass? Maak dan een afspraak voor een gratis intake.

Is het veilig om wachtwoorden op te slaan in mijn telefoon?

Nee. Als een internetcrimineel je telefoon hackt, heeft hij direct toegang tot al je wachtwoorden. En helaas: hacking komt steeds vaker voor, ook bij mensen als jij en ik. Hoe dit komt? Een telefoon barst van de gegevens die voor hackers erg interessant zijn en daarom loont het om jouw apparaat te hacken. Zeker als je al je wachtwoorden netjes in je telefoon hebt opgeslagen.

Kan ik mijn wachtwoorden gewoon ergens opschrijven?

Ja, dat kan. Sommige mensen hebben een notitieboek waar ze al hun wachtwoorden in opschrijven. Dit is relatief veilig: een internetcrimineel moet namelijk jouw notitieboekje in zijn bezit hebben om je te hacken.

Toch is een notitieboek met wachtwoorden niet aan te raden. Waarom? Simpelweg omdat dit niet gebruiksvriendelijk is. Want wat als je ergens wil inloggen en je jouw boekje niet hebt meegenomen? Dan is inloggen onmogelijk, tenzij je het betreffende wachtwoord toevallig uit je hoofd weet. Een wachtwoordmanager doet in feite hetzelfde als jouw vertrouwde notitieblok, maar dan veiliger én gebruiksvriendelijker. En een wachtwoordmanager is altijd binnen handbereik.

Wat is two factor authentication?

Two factor authentication wordt ook wel two factor authenticatie of tweestapsverificatie genoemd. Door two factor authentication in te stellen, voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je account. Dit kan op diverse manieren. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een sms-bericht ontvangt als je je wil inloggen. In deze sms staat een code, die je moet invullen bij het inloggen. Zonder code is inloggen niet mogelijk.

Daarnaast is het gebruik van een two factor authentication app ook mogelijk. Een bekende applicatie voor tweestapsverificatie is Google Authenticator. Deze app installeer je op je telefoon. Vervolgens stel je op Facebook, Linkedin of een ander account in dat je gebruik wil maken van two factor authentication door middel van Google Authenticator. Als je wil inloggen, ontvang je een code in de app. Deze code vul je in. Zonder code is inloggen niet mogelijk.

Onze diensten

ALICE & BOB is jouw professionele partner op het gebied van personal cyber security. We bieden de volgende diensten aan: