Voor een veilig thuis

We hebben steeds meer slimme apparaten in huis. Internetten doe je niet alleen op je telefoon of laptop, maar ook op de tv. Door je video deurbel zie je altijd wie er voor je deur staat. En ligt je kind in bed, dan houd je een oogje in het zeil met de video babyfoon. Deze slimme apparaten zijn handig, maar ze brengen ook risico’s met zich mee.

Alle apparaten die je aansluit op jouw WiFi-netwerk, zijn kwetsbaar. Internetcriminelen kunnen deze apparaten namelijk gemakkelijk overnemen. Met de smart home check controleren we hoe veilig jouw slimme apparaten zijn. Komen we kwetsbaarheden tegen? Dan lossen we deze direct op. Zo maken we van jouw huis een veilig thuis.

Smart home check

Hoe werkt het?

Intake

Tijdens de intake bespreken we welke slimme apparaten jij in huis hebt. Zo bepalen we samen de scope van de smart home check. Ook maken we een afspraak om de check uit te voeren.

Smart home check

Onze expert onderzoekt je slimme apparaten uitvoerig. Hij checkt onder andere of jouw apparaten bestand zijn tegen virussen. En of het mogelijk is om jouw apparaten te hacken.

Kwetsbaarheden oplossen

De kans is groot dat we kwetsbaarheden vinden. Veel smart devices zijn namelijk slecht beveiligd. We geven aan welke kwetsbaarheden we hebben gevonden en lossen deze op.

Tips en advies

Onze cyber security expert geeft je enkele handige tips om jouw slimme apparaten te beschermen. Zo kun je zelf ook voor een veilig thuis zorgen. Want voorkomen is beter dan genezen.

Hi, wij zijn ALICE & BOB

En we hebben zelf ook veel slimme apparaten in huis. Uit eigen ervaring weten we dat deze apparaten vaak niet goed beveiligd zijn. En dit is gevaarlijk, want zelfs een klein lek zorgt voor problemen. Hierdoor kan een hacker je apparaten infecteren met schadelijke software, een kijkje nemen in je netwerk of apparaten op afstand overnemen.

Wij willen dat je veilig bent in je eigen huis. Daarom doen we er alles aan om jouw apparaten te beschermen. Ons doel? Een wereld creëren waar iedereen zich veilig voelt. Als professionele partner op het gebied van personal cyber security creëren we een veilige omgeving voor jou en je gezin. We maken van jouw huis een veilig thuis.

Waarom ALICE & BOB?

  • Gegarandeerd een veilig thuis
  • Betrouwbaar en discreet
  • Een veilig gevoel
  • Dienstverlening op maat
  • Advies van een gecertificeerd expert

Hoe veilig ben jij?

Wij zoeken het graag voor je uit. Ook geven we je praktische tips om jezelf beter te beschermen tegen de (online) veiligheidsrisico’s van nu.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de smart home check in?

Bij de smart home check nemen we jouw slimme apparaten in huis onder de loep. Zijn al jouw apparaten veilig? En zo niet: wat kun je vandaag nog doen om jezelf te beschermen tegen misbruik? We delen onze onderzoeksresultaten in een uitgebreid rapport, inclusief advies om jouw huis veiliger te maken.

Wat wordt er precies gecheckt?

We controleren alle huishoudelijke apparaten die aangesloten zijn op jouw router of op een andere wijze verbinding met elkaar maken. Denk hierbij aan de televisie, je slimme deurbel en zelfs je automatische verlichting.

Zijn deze apparaten kwetsbaar, dan heeft dit grote gevolgen. Hierdoor kan een hacker namelijk je apparaten infecteren met schadelijke software, een kijkje nemen in je netwerk of apparaten op afstand overnemen.

Is een smart home check interessant voor mij?

Gebruik je veel slimme apparaten in huis en wil je zeker weten dat deze apparaten veilig zijn? Dan is de smart home check zeker iets voor jou.

Wat zijn de kosten van een smart home check?

De kosten van een smart home check zijn afhankelijk van het aantal apparaten dat we onderzoeken. Daarom maken we altijd een offerte op maat. Dit doen we aan de hand van een intake. Een intake is altijd geheel vrijblijvend en gratis.

Direct een intake inplannen met onze cyber security expert? Neem dan contact met ons op.

Waar wordt de smart home check uitgevoerd?

Wij checken jouw apparaat of apparaten gewoon bij jou thuis. Na de smart home check stellen we een onderzoeksrapport op. Dit gebeurt niet op locatie. Het bespreken van het onderzoeksrapport kan telefonisch, maar we kunnen dit ook bij jou thuis doen. Dit bepaal je helemaal zelf.

Hoe lang duurt een smart home check?

De duur van een smart home check is afhankelijk van het aantal apparaten dat we onderzoeken. Je kunt er vanuit gaan dat een smart home check minimaal een halve dag duurt. Dit is exclusief het opstellen van het onderzoeksrapport.

Onze diensten

ALICE & BOB is jouw professionele partner op het gebied van personal cyber security. We bieden de volgende diensten aan: