5 tips om veilig te Snapchatten

Snapchat is een van de populairste social media netwerken van nu. Zeker jongeren maken veelvuldig gebruik van de app. Ben jij actief op Snapchat of gebruiken je kinderen deze app? Dan geven wij je graag enkele tips om Snapchat veilig te gebruiken. Want het is geen probleem om deze app te gebruiken, maar dan moet je dit wél veilig doen.

Kies voor een sterk en uniek wachtwoord

Je kunt zelf kiezen met welk wachtwoord je jouw Snapchat account beveiligt. Wij raden je aan om een sterk en uniek wachtwoord in te stellen voor de app. Kies voor een wachtwoord dat minimaal acht tekens lang is en uit kleine letters, hoofdletters, cijfers en tekens bestaat. Extra tip: gebruik geen wachtwoord dat persoonlijke informatie bevat. Denk hierbij aan je naam, je gebruikersnaam, je telefoonnummer of je geboortedatum.

Vind je het lastig om jouw nieuwe wachtwoord voor Snapchat te onthouden? Maak dan gebruik van een wachtwoordmanager. Wij kunnen je helpen om deze te installeren en in te stellen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stel two factor authentication in

Je kunt Snapchat aanvullend beveiligen met two factor authentication. Deze beveiligingsfunctie controleert of jij het wel echt bent als je inlogt op je account. Zo houdt de beveiligingsfunctie hackers effectief buiten de deur.

Controleer je privacyinstellingen

Wie kunnen jouw Snaps eigenlijk zien? En wie kunnen jou Snaps sturen? Dat check je in de privacyinstellingen van je Snapchat account. Loop deze eens kritisch door en vraag jezelf af wat je allemaal aan de buitenwereld wil laten zien. Je kunt jouw Snaps bijvoorbeeld terug laten komen op de Snap kaart, maar dan zijn deze wel voor iedereen in de omgeving zichtbaar. Wil je dit wel? Als je jouw Snaps liever privé houdt, kun je dit zelf instellen bij de privacyinstellingen.

Verifieer je e-mailadres en telefoonnummer

Je kunt jouw e-mailadres en telefoonnummer aan je Snapchat account koppelen. Mocht je jouw Snapchat wachtwoord vergeten, dan verlies je in ieder geval niet de toegang tot je account. In de instellingen van Snapchat check je of jouw mailadres en telefoonnummer gekoppeld zijn. Is dit niet het geval, dan kun je deze koppeling alsnog maken.

Denk goed na wat je wel en niet wil sturen

Berichten en foto’s die je via Snapchat stuurt, verdwijnen automatisch weer. Dit maakt het aantrekkelijk om berichten en foto’s te sturen die je normaliter misschien niet zou sturen. Vergeet echter niet dat je op Snapchat ook gewoon screenshots kan maken. Niet alleen van berichten, maar ook van foto’s. Denk daarom goed na over wat je wel en niet wil sturen.

Hulp nodig? Bel ALICE & BOB

Heb je hulp nodig om jouw Snapchat account te beveiligen? Neem gerust contact met ons op. Onze cyber security expert komt graag bij je langs om jouw account optimaal te beveiligen.

Dit geldt niet alleen voor Snapchat, maar ook voor Twitter, Facebook en Instagram. Bel ons direct en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met betrekking tot accountbeveiliging.