Hoe veilig is jouw babyfoon?

Steeds meer mensen maken gebruik van een babyfoon met camera. Hartstikke handig, maar deze babyfoons zijn vaak slecht beveiligd. Een slecht beveiligde babyfoon kan gemakkelijk en snel van buitenaf worden overgenomen. Het gevolg? Een hacker kijkt mee in de babykamer, zonder dat jij dit in de gaten hebt.

Benieuwd hoe veilig jouw babyfoon is? Lees dan snel verder, want hier kunnen wij je meer over vertellen. Wil je een nieuwe babyfoon aanschaffen en vind je veiligheid erg belangrijk? Dan is dit artikel ook interessant voor jou.

Een digitale babyfoon

Een digitale babyfoon wordt ook wel een DECT babyfoon genoemd. Dit is de enige babyfoon die 100 procent beveiligd is tegen afluisteren en meekijken. Hoe? Het signaal tussen de babyunit en de ouderunit is versleuteld. Hierdoor is het niet mogelijk om het signaal te verstoren. Wil je een veilige babyfoon aanschaffen? Kies dan altijd voor een digitale babyfoon of DECT babyfoon.

Een WiFi babyfoon

Een WiFi babyfoon is minder veilig. Deze babyfoon communiceert namelijk via het draadloze netwerk en dit netwerk kan gehackt worden. Hackers kunnen niet alleen je WiFi-netwerk hacken, maar ook de babyfoon app. Hierna kunnen ze de videobeelden van je babyfoon bekijken en zelfs tegen je baby praten.

Heb je een WiFi babyfoon? Wij geven je enkele tips om deze te beveiligen:

  • Stel een sterk wachtwoord in op je WiFi-netwerk en op je babyfoon app. Verander in ieder geval altijd het standaard wachtwoord van de babyfoon.
  • Verander deze wachtwoorden regelmatig.
  • Gebruik de A&B Home Protector om jouw thuisnetwerk aanvullend te beveiligen. Hiermee beveilig je ook de apparaten die op jouw netwerk aangesloten zijn, zoals de babyfoon.
  • Zorg dat de software van de babyfoon up-to-date is. Check regelmatig of er nieuwe software beschikbaar is, want hier kan een beveiligingsupdate bij zitten.
  • Zet een firewall op tussen je internetverbinding en je babyfoon.
  • Schakel de babyfoon uit als je deze niet gebruikt.

Heb je hulp nodig om je WiFi babyfoon te beveiligen? Neem gerust contact met ons op. Onze cyber security expert helpt je graag.

Een analoge babyfoon

Een analoge babyfoon wordt ook wel een PMR babyfoon genoemd. Dit is een ouder model babyfoon, zonder camera. Vandaag de dag zie je deze babyfoon niet meer zo vaak. En dit is maar goed ook, want een analoge babyfoon is zeer onveilig.

Een analoge babyfoon communiceert namelijk via een open kanaal. Dit maakt het erg gemakkelijk om de babyfoon af te luisteren. Sterker nog, het komt regelmatig voor dat mensen per ongeluk op het signaal van de buren terecht komen. En woon je in de buurt van een drukke weg? Dan kun je soms zelfs vrachtwagenchauffeurs over de babyfoon horen. Zij communiceren namelijk via portofoons die hetzelfde werken als jouw babyfoon.

Heb je een analoge babyfoon? Koop dan liever een nieuw exemplaar. Ga voor een digitale babyfoon en je weet zeker dat er niemand meekijkt in de babykamer. Neem je een WiFi babyfoon? Dan raden wij je aan om dit apparaat te beveiligen met bovenstaande tips. Al is een onbeveiligde WiFi babyfoon nog altijd veiliger dan een analoge babyfoon.

Heb jij een veilige babyfoon?

Heb je een digitale babyfoon? Goed nieuws, dan is jouw babyfoon 100 procent veilig. Heb je een WiFi babyfoon? Dan is de kans groot dat jouw babyfoon aanvullende beveiliging nodig heeft. Zeker als je jouw babyfoon nooit bewust beveiligd hebt, bijvoorbeeld door het wachtwoord te veranderen. En heb je een analoge babyfoon? Koop dan zo snel mogelijk een nieuw exemplaar. Analoge babyfoons zijn zeer onveilig en onbetrouwbaar.

Je babyfoon laten beveiligen door een professional

Heb je hulp nodig met het beveiligen van je babyfoon? Neem dan contact met ons op.

En ben je benieuwd hoe veilig de andere slimme apparaten in huis zijn? Ook dan staan wij voor je klaar. Met de smart home check brengen we dit in kaart. Eventuele veiligheidsissues lossen we direct op. Met een smart home check investeer je in een veilig thuis voor jou en je gezin.