5 redenen om bij een webshop met keurmerk te shoppen

Steeds meer mensen shoppen online. Deels door de coronamaatregelen, maar ook omdat online winkelen gewoon hartstikke handig is. Ben jij ook regelmatig in de online winkelstraten te vinden? Dan raden wij je aan om alleen bestellingen te plaatsen bij webshops met een officieel keurmerk. Waarom? We sommen vijf redenen voor je op.

1: Duidelijkheid over kosten

Een webshop met keurmerk is verplicht om consumenten duidelijkheid te geven over kosten. Denk hierbij aan de kosten van producten, maar ook aan bijkomende kosten zoals verzendkosten. Shop je bij een webwinkel met een keurmerk, dan kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

2: Bedenktijd

Een webshop met keurmerk is verplicht om je minimaal 14 dagen bedenktijd te geven. Zie je binnen die tijd toch van je aankoop af? Dan krijg je de kosten binnen 30 dagen teruggestort. Houd er wel rekening mee dat webwinkels de kosten van een retourzending bij je in rekening mogen brengen.

3: Garantie

Bij een webwinkel met keurmerk krijg je altijd garantie op je aankoop. Zij mogen je voor deze garantie niet doorverwijzen naar andere partijen, zoals leveranciers. De webwinkel moet eventuele problemen rondom garantie dus zelf oplossen. Wel zo fijn als er inderdaad problemen zijn.

4: Klachtenbemiddeling

Heb je een klacht en kom je er met de webwinkel zelf niet uit? Dan kunnen keurmerken als Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk bemiddelen. Kom je er nog steeds niet uit? Dan is er een onafhankelijke geschillencommissie waar je jouw klacht aan kunt voorleggen.

5: Privacy

Een webwinkel krijgt alleen een keurmerk als zij aan strenge eisen en voorwaarden voldoen, onder andere op het gebied van privacy. Een webwinkel met keurmerk moet je bijvoorbeeld altijd vertellen wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen het verstrekken van je gegevens aan derden.

Veilig shoppen? Wij staan voor je klaar

Meer weten over online shopping en betrouwbare webwinkels? Neem gerust contact met ons op. Twijfel je bijvoorbeeld of een webwinkel wel of niet betrouwbaar is? Dan kijken wij graag even met je mee. Bel ons direct voor onafhankelijk advies.